Communications > National Congresses > 2003

2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003

 

Andrade, J.C., González-Pajuelo, Mendes, F., Meynial-Salles, I., Soucaille, P., Vasconcelos, I. Production of 1, 3-Propanediol by a Nobel Strain of Clostridium acetobutylicum in Fed-Batch and Continuous Cultures. Actas do X Congresso Nacional de Biotecnologia, Lisboa, Portugal, Dezembro 6-8, 2003.

 

Barreiros, C., Carneiro, S., Ferreira, V., Carneiro, L., Mena, C., Duarte, G., Teixeira, P. Isolation and Characterization of Listeria Monocytogenes from a Bakery Production Plant. BIOTEC’ 2003, Lisboa, Portugal, Dezembro 6-8, 2003.

 

Carvalho, A.S., Silva, J., Ho, P., Teixeira, P., Malcata, F.X., Gibbs, P. Relationship Between Solubility of Freeze-Dried Skin Milk and Death of Freeze-Dried Lactobacillus Delbrueckii ssp. Bulgaricus During Storage. BIOTEC’ 2003, Congresso da Sociedade Portuguesa de Biotecnologia, Lisboa, Portugal, Dezembro 6-8, 2003.

 

Cristovão, B.M., Regado, M.A., Moutinho, C.G., Balcão, V.M., Malcata, F.X. On the Performence of Several Commercial Lipase Preparations for Flavour Development in Cow’s and Ewe’s Milkfat: Changes in the Pool of Fatty Acid Residues. 6º Encontro de Química dos Alimentos: Novas Perspectivas sobre Conservação, Processamento e Qualidade de Alimentos, Lisboa, Portugal, Junho 22-25, 2003.

 

Andrade, J.C., González-Pajuelo, Mendes, F., Meynial-Salles, I., Soucaille, P., Vasconcelos, I. Production of 1, 3-Propanediol by a Nobel Strain of Clostridium acetobutylicum in Fed-Batch and Continuous Cultures. Actas do X Congresso Nacional de Biotecnologia, Lisboa, Portugal, Dezembro 6-8, 2003.

 

Barreiros, C., Carneiro, S., Ferreira, V., Carneiro, L., Mena, C., Duarte, G., Teixeira, P. Isolation and Characterization of Listeria Monocytogenes from a Bakery Production Plant. BIOTEC’ 2003, Lisboa, Portugal, Dezembro 6-8, 2003.

 

Carvalho, A.S., Silva, J., Ho, P., Teixeira, P., Malcata, F.X., Gibbs, P. Relationship Between Solubility of Freeze-Dried Skin Milk and Death of Freeze-Dried Lactobacillus Delbrueckii ssp. Bulgaricus During Storage. BIOTEC’ 2003, Congresso da Sociedade Portuguesa de Biotecnologia, Lisboa, Portugal, Dezembro 6-8, 2003.

 

Cristovão, B.M., Regado, M.A., Moutinho, C.G., Balcão, V.M., Malcata, F.X. On the Performence of Several Commercial Lipase Preparations for Flavour Development in Cow’s and Ewe’s Milkfat: Changes in the Pool of Fatty Acid Residues. 6º Encontro de Química dos Alimentos: Novas Perspectivas sobre Conservação, Processamento e Qualidade de Alimentos, Lisboa, Portugal, Junho 22-25, 2003.

 

Galvis-Sánchez, A.C., Fonseca, S.C., Teixeira, C., Malcata, F.X. Efeitos Microestruturai, Físico-Químicos e Sensoriais em Pêra “Rocha”, Armazenada sob Atmosfera Controlada. 6º Encontro de Química dos Alimentos: Novas Perspectivas sobre Conservação, Processamento e Qualidade de Alimentos, Lisboa, Portugal, Junho 22-25, 2003.

 

Gião, M.S., Pintado, A.I.E., Pintado, M.M.E., Gomes, A.M.P., Malcata, F.X. On the Benefits of Drinking Beer – A Review. 6º Encontro de Química dos Alimentos: Novas Perspectivas sobre Conservação, Processamento e Qualidade de Alimentos, Lisboa, Portugal, Junho 22-25, 2003.

 

González-Pajuelo, M., Mendes, F., Andrade, J.C., Meynial-Salles, I., Soucaille, P., Vasconcelos, I. Evaluation of in Vivo and in Vitro Metabolic Fluxes of Novel Strains of Clostridium Acetobutylicum Producing 1, 3-Propanediol. Actas do X Congresso Nacional de Biotecnologia, Lisboa, Portugal, Dezembro 6-8, 2003.

 

Madureira, A.R, Gião, M.S., Faias, A.E., Pintado, M.M.E., Gomes, A.M.P., Silva, J.A.L., Malcata, F.X. Manufacture of Probiotic Requeijão. 6º Encontro de Química dos Alimentos: Novas Perspectivas sobre Conservação, Processamento e Qualidade de Alimentos, Lisboa, Portugal, Junho 22-25, 2003.

 

Moreira, N., Mendes, F., Guedes de Pinho, P., Vasconcelos, I. Production of Sulphur Compounds by Saccharomyces Cerevisiae in Musts Supplemented with Ammonium Sulphate. Actas do X Congresso Nacional de Biotecnologia, Lisboa, Portugal, Dezembro 6-8, 2003.

 

Oliveira, S., Raposo, M.F.J., Castro, P.M.L., Morais, R.M. Microbiological Characterization of Agro-Industries Effluents. Actas do X Congresso Nacional de Biotecnologia, Lisboa, Portugal, Dezembro 6-8, 2003.

 

Oliveira, S., Raposo, M.F.J., Castro, P.M.L., Morais, R.M. Using Microalgae for Wastewater Treatment of an Agro-Food Industry Effluent. Actas do X Congresso Nacional de Biotecnologia, Lisboa, Portugal, Dezembro 6-8, 2003.

 

Pereira, C.I., Gião, M.S., Pintado, M.M.E., Gomes, A.M.P., Malcata, F.X. Milk as Emulsion: A Model for Study of Microbial Growth. 6º Encontro de Química dos Alimentos: Novas Perspectivas sobre Conservação, Processamento e Qualidade de Alimentos, Lisboa, Portugal, Junho 22-25, 2003.

 

Pimentel, L.L., Pintado, M.M.E., Pintado, A.I.E., Gomes, A.M.P., Malcata, F.X. Probiotic Properties of Enterococci – Survival in Simulated Gastric Juice and with Biles Salts. 6º Encontro de Química dos Alimentos: Novas Perspectivas sobre Conservação, Processamento e Qualidade de Alimentos, Lisboa, Portugal, Junho 22-25, 2003.

 

Pintado, A.I.E., Barbosa, C.C.R., Pintado, M.M.E., Gomes, A.M.P., Malcata, F.X. Production of Exopolysaccharides by Potentially Probiotic Strains. 6º Encontro de Química dos Alimentos: Novas Perspectivas sobre Conservação, Processamento e Qualidade de Alimentos, Lisboa, Portugal, Junho 22-25, 2003.

 

Raposo, M.F.J., Oliveira, S., Castro, P.M.L., Bandarra, N., Morais, R.M. Avaliação da Utilização em Rações da Biomassa Algal Crescida em Efluente de uma Indústria Cervejaria. 6º Encontro de Química dos Alimentos: Novas Perspectivas sobre Conservação, Processamento e Qualidade de Alimentos, Lisboa, Portugal, Junho 22-25, 2003.

 

Regado, M.A., Cristovão, B.M., Macedo, B., Moutinho, C.G., Vicente, A.A., Balcão, V.M., Malcata, F.X. Emulsified Milkfat Systems: Performence of Two Commercial Lipases with Distinct Specificies Towards Generation of Cheese Flavours. 6º Encontro de Química dos Alimentos: Novas Perspectivas sobre Conservação, Processamento e Qualidade de Alimentos, Lisboa, Portugal, Junho 22-25, 2003.

 

Rocha, J.M., Malcata, F.X. Attempts to Correlate Sensory Properties of Broa, a Portuguese Traditional Sourdought Bread, with Baking Technological Parameters. 6º Encontro de Química dos Alimentos: Novas Perspectivas sobre Conservação, Processamento e Qualidade de Alimentos, Lisboa, Portugal, Junho 22-25, 2003.

 

Rocha, J.M., Malcata, F.X. On the Correlation of Chemical Properties of Broa, a Portuguese Traditional Sourdough Bread, with Baking Technological Factors. 6º Encontro de Química dos Alimentos: Novas Perspectivas sobre Conservação, Processamento e Qualidade de Alimentos, Lisboa, Portugal, Junho 22-25, 2003.

 

Rocha, J.M., Malcata, F.X. Rheological Behavior of Broa, a Portuguese Traditional Sourdough Bread, Throughout the Storage Period. 6º Encontro de Química dos Alimentos: Novas Perspectivas sobre Conservação, Processamento e Qualidade de Alimentos, Lisboa, Portugal, Junho 22-25, 2003.

 

Rocha, A.M.C.N., Coulon, E.C., Morais, A.M.M.B. Qualidade de Batata Descascada (var. Jaerla) Armazenada em Vácuo. BIOTEC’ 2003, Congresso da Sociedade Portuguesa de Biotecnologia, Lisboa, Portugal, Dezembro 6-8, 2003.

 

Rocha, A., Pereira, L., Morais, A. Caracterização Físico-Química de Cenoura (var. Nantes).Congresso de Nutrição e Alimentação “Enjoy Eat with Us”, Lisboa, Portugal, Maio 29-30, 2003.

 

Silva, J., Carvalho, A.S., Ferreira, R., Domingues, P., Teixeira, P., Gibbs, P.A. Effect of Heat Shock on the Thermotolerance of Lactobacillus Delbrueckii ssp. Bulgaricus: Influence of the pH During Growth. Funtional Genomics and Proteomics – 1st Annual Meeting of Portuguese Proteomic Network – ProCura, Lisboa, Portugal, Novembro 17, 2003.