M.Sc. Programmes

CONCLUDED M.Sc. THESES

(Year) Student: Thesis title — Supervisor; co-supervisor

(2011) Ana Rita dos Santos Silva: Yeast Decolourisation of Synthetic Dyes – Preliminary Approach into Decolourisation Mechanisms for Novel Yeast Isolates — Maria Manuela Estevez Pintado; Patrícia Raquel Fernandes de Melo Moreira da Costa

(2011) Eduardo Manuel Aguiar da Costa: Study of the Activity of Chitosan in Anaerobic Bacteria Associated with Periodontal Disease — Maria Manuela Estevez Pintado; Freni Kekhasharú Tavaria

(2011) Joana Sofia Martins da Rocha: Estudo das Propriedades Antioxidante e Antimicrobiana de Extractos de Mentha cervina — Maria Manuela Estevez Pintado; Paula Maria Lisma e Castro; Susana Maria Pinto de Carvalho

(2011) Vanessa Raquel Gonçalves Barbosa: Selection of Potentially Probiotic Strains From Native Flora of Fruits — Ana Maria Pereira Gomes; Maria Manuela Estevez Pintado

(2011) Sérgio Daniel da Cruz e Sousa: Estudo das propriedades prebiótica e antioxidante de extracto de raíz de Yacon (smallantus sonchifolia) — Maria Manuel Estevez Pintado; Ana Maria Pereira Gomes

(2011) Alison Virginia Machado: Fine mapping of susceptibility loci to malaria clinical episodes in a family-based cohort from Senegal — Richard Paul; Dr. Jean François Bureau

(2011) Ana Rebelo de Carvalho Alves Vieira: Characterization and Detection of Extended-Spectrum Beta-Lactamases in Enterobacteriaceae Isolated from Wastewater — Célia Maria Manaia Rodrigues

(2011) António José Santos Tedim Sousa Pedrosa: The Characterization of the Possible Interaction Between the Chlamydia Effector Tarp and its Putative Chaperone CT043 — Rey Carabeo; José António Gomes Couto

(2011) Carla Sofia Sancho dos Santos: Identification of Genes Differentially Expressed in P. pinea and P. pinaster after Infection with the Pine Wood Nematode (PWD) Using the SSH Technique — Marta Wilton Pereira Leite de Vasconcelos; José António Gomes Couto

(2011) Francisco Teixeira de Melo Fontes de Carvalho: Caracterização Genotípica de Enzimas B-Lactamases de Espectro Expandido (ESBL) em Eschericia Coli e Klesiella Penumoniae Isoladas de Doentes Transplantados Renais — Maria Manuela Estevez Pintado; Cidália Irene de Azevedo Pina Vaz

(2011) Inês Carvalho dos Santos: Sequential Injection System for the Determination of Alkaline Phosphatase Activity in Natural Waters and Plant Roots with In-Line Solid Phase Extraction — António Osmaro Santos Silva Rangel; Raquel Beatriz Ribeiro de Mesquita

(2011) Mafalda Sofia Almeida Regado: Development of a protocol for the detection of Listeria monocytogenes in food using culture enrichement — Paula Cristina Maia Teixeira; Joana Gabriela Laranjeira Silva

(2011) Mariana Roriz Lemos Costa: Study of Population Dynamics of Bacteria Associated with Pine Wood Nematode after Inoculation with Different Strains of Bursaphelenchus xylophilus in Maritime Pine (Pinus pinaster) — Marta Wilton Pereira Leite de Vasconcelos; Paula Maria Lima e Castro

(2011) Rita Luísa Gandra Dias: Acção da Lisozima sobre Bactérias do Ácido Láctico do Vinho: A Influência de Proteínas de Superfície (S-layer) — José António Gomes Couto

(2011) Rita Pereira da Silva Miranda Pombinho: Identification and Characterization of New Listeria monocytogenes Virulance Factors — Doutor Didier Cabanes; José António Gomes Couto

(2011) Silvino Manuel da Silva Henriques: Incorporation of Probiotics in Cereal Bars: Technological Viability and Stability — Ana Maria Pereira Gomes; Maria José de Sousa Gallagher

(2011) António José da Fonseca Ferreira: Exposição da População a Radiações Electromagnéticas Produzidas por Equipamentos de Uso Doméstico e de Telecomunicações — Luis Manuel de Jesus Sousa Correia; Dora Pedro / Sónia Castro

(2011) Glória das Graças Quitério Afonso: Adesão dos Profissionais das Creches do Concelho de Vila Nova de Famalicão às Boas Práticas de Higiene e Saúde: Contributo para a Promoção da Saúde — Ana Maria Pereira Gomes; Beatriz Rodrigues de Araújo

(2011) Beatriz da Graça Nunes Veiga Edra: Utilização do Metilmetacrilato – Risco de Exposição Ocupacional — Manuel António Pereira Gutierres, Paula Maria Lima Castro

(2011) Elisa Susana Mendes Carvalho Barbosa Vicente: Factores Determinantes para a Gestão de Resíduos Industriaias (Sólidos e Líquidos) na Industria do Calçado — Isabel Maria Soares Brandão de Vasconcelos

(2011) Mariana Augusta Neves da Silva Carvalho: Presença de Microrganismos em Óleos de Corte e sua Relação com a Saúde Ocupacional — Paula Maria Lima e Castro; José Manuel Rocha Nogueira

(2011) Ana Luísa de Oliveira Pimentel Sequeira de Almeida: Caracterização Química e Microbiológica de Enchidos Tradicionais Portugueses e Identificação de Bactérias do Ácido Láctico com Potencial para Utilização como Agentes de Bioconservação destes Enchidos — Paula Cristina Maia Teixeira; Joana Gabriela Laranjeira Silva

(2011) Joana Mafalda Patrício de Oliveira Fernandes Inácio: Composite Microcapsules Consisting of Soy Proteins-Coated Lipid Droplets Embedded in Wall Matrices Consisting of Maltodextrin — Ana Maria Pereira Gomes; Maria Manuela Estevez Pintado

(2011) Joana Teresa Rodrigues Martins: New Applications of Antioxidants In Food Industry – Impact on Industry and on Consumer — Maria Manuel Estevez Pintado; Rui Manuel Matos Meireles de Barros

(2011) Ana Patrícia Baptista Casais da Silva: Percepção, atitudes e comportamentos dos jovens face ao consumo de vinho — Timothy Alun Hogg; Miguel Jorge de Magalhães Lançós Sottomayor

(2011) Elisabete Alexandra Duarte Serra: Padrões de Resistência Antimicrobiana de Enterobacteriaceae Isolados de Água — Célia Maria Manaia Rodrigues

(2011) Maria Cristina Fernandes Martins Mena: Ocorrência de Espécies de Campylobacter em Frango Fresco e em Casos de Campilobacteriose Humana — Paula Cristina Maia Teixeira; Joana Gabriela Laranjeira Silva

(2011) Sónia Teresa Neto Queirós Paupério: Perfis de Resistência a Antimicrobianos em Bactérias Gram Negativas — Célia Maria Manaia Rodrigues

(2011) Vítor Hugo Dias Martins: Produção de Ácidos Gordos Poli-insaturados por Microalgas em Reactores Bifásicos — Francisco Xavier Delgado Domingos Malcata; Ana Paula Taboada da Costa Santos Carvalho

(2011) Ana Carla Ribeiro Borralho Oliveira: Valorização do subproduto Bagaço de Uva: Potencial em Ingredientes Funcionais para a Indústria Alimentar. Caso de Estudo: Aplicação na Indústria da Panificação — Maria Manuela Estevez Pintado,; Ana Maria Pereira Gomes

(2011) Ana Filipa Moura Mogo Marques Baptista: Avaliação da Esterilidade do Leite UHT em Função de Diferentes Temperaturas e Tratamento e a sua Caracterização Organoléptica — Regina Maria Camisão de Brito; Alcina Maria Miranda Bernardo

(2011) Nicole Tavares dos Santos: Combinação de desidratação osmótica com secagem a ar aplicada a vegetais — Maria de Fátima Leitão Machado; Alcina Maria Miranda Bernardo

(2011) Pedro Miguel Vale Costa Verde: Avaliação e Optimização do Sistema de Qualidade da Linha de Enchimento de Cerveja em Barril — Pedro Miguel Gonçalves Rodrigues; Paulo Jorge Coimbra Rodrigues de Magalhães

(2011) Antoni Roger Pereira Sequeira: Microgeração Fotovoltaica – Análise da Viabilidade Técnico-Económica — Pedro Manuel Pereira Fonseca Santos

(2011) Cristina Guedes Carolino: Análise Energética e Exergética de um Processo de Valorização de Biogás — João Paulo Medeiros Ferreira

(2011) Pedro Filipe Pereira Águedo: Gestão de Residuos de Construção e Demolição — Ana Carina Vila Pouca Quintas

(2011) Sara de Carvalho Gonçalves: Monitorização e Optimização de uma ETAR de Efluentes Vinícolas e Domésticos — Ruben Miguel Ferreira Jorge

(2011) Florentino Luciano Caetano dos Santos: Carotid Artery Atherosclerosis Plaque Analysis Using CT and Histology — Hannu Eskola; Atte Joutsen; João Paulo ferreira

(2011) João Gonçalo dos Santos Teixeira: Design of Implantable Antennas — Konstantina Nikita; João Paulo ferreira

(2011) Maria Cristina Pinto Leite Braamcamp Figueiredo: Influence of Walking Speed in Backpacker’s Gait: Ground Reaction Forces and Plantar Pressure Analysis — João Paulo Vilas Boas Soares Campos; João Paulo Ferreira

(2010) Ana Luísa Ribeiro Ferreira de Oliveira: Gestão Ambiental de Organizações — Mafalda Gomes;

(2010) Cécile Ribeiro da Silva: Study of Two Aspects of Helicobacter pylori Infections: Search for Anti-Bacterial Compounds, Consequences of the Infection on Mitochondria and their Genome — Eliette Touati

(2010) Margarida Neves de Oliveira: Avaliação da estabilidade da cerveja em barril de tara perdida — Ana Isabel Marques Ribeiro

(2010) Miguel José Santos Vaz: The Antimicrobial Effect of Red Wine on Bacillus cereus in Simulated Gastrointestinal Conditions — José António Gomes Couto

(2010) Pedro Miguel da Silva Magalhães: Valorização Ambiental e Económica da Clara de Ovo, Subproduto da Produção de Ovos Moles de Aveiro IGP — Maria da Conceição Barbosa Moreira da Silva Hogg

(2010) Sandra Cristina dos Santos Craveiro: Waitrose & Aquascot Sustainable Fish Feed Project — Alex MacInnes

(2010) Alexandra Sofia Cardoso Amaro Ribeiro: O Impacto da Formação no Comportamento de uma Empresa em termos de Segurança Alimentar — Timothy Alun Hogg

(2010) Ana Carla Ribeiro Borralho Oliveira: Valorização do subproduto Bagaço de Uva: Potencial em Ingredientes Funcionais para a Indústria Alimentar. Caso de Estudo: Aplicação na Indústria da Panificação — Ana Maria Pereira Gomes; Maria Manuela Estevez Pintado

(2010) Ana Cristina Branco de Faria: Peixe Processado pelo Método Sous Vide Aplicado a Sistemas de Catering — Maria da Conceição Barbosa Moreira da Silva Hogg

(2010) Ana Cristina Coutinho Ribeiro de Amorim Pereira: A Microfauna e as Bactérias Filamentosas na Monitorização e Avaliação do Desempenho de uma Etar de Lamas Activadas — Paula Maria Lima e Castro; Ana Paula Mesquita Rodrigues da Cunha Nicolau

(2010) Bárbara Medeiros Marques Veloso: Incidência de Cancro do Pulmão na Região Norte e Radão nas Habitações. — Maria Margarida da Fonseca e Castro Cardoso; José Manuel Rocha Nogueira

(2010) Cláudia Fernandes da Cunha Barreiro: The Fly as a Pathogenics Vector for Humans — Paula Cristina Maia Teixeira; Joana Gabriela Laranjeira da Silva

(2010) Filipa Isabel Teixeira Dias Fernandes: Resistência Térmica de Bolores e Leveduras em Alimentos — José Antonio Gomes Couto

(2010) Francisco Teixeira de Melo Fontes de Carvalho: Caracterização Genotípica de Enzimas B-Lactamases de Espectro Expandido (ESBL) em Eschericia Coli e Klesiella Penumoniae Isoladas de Doentes Transplantados Renais — Maria Manuela Estevez Pintado; Cidália Irene Azevedo Pina Vaz

(2010) Joana Cristina Valente Ferreira dos Santos: Avaliação do desempenho do Sistema de Tratamento por Lamas Activadas da Estação de Tratamento de Águas Resíduais da Refinaria de Matosinhos — Paula Maria Lima e Castro; Sandra Paula Gandarela Castro e Moura

(2010) Joana Margarida da Silva Castro Flores Lopes: Development of a Bacteriophage-based Method for the Detection of Listeria Monocytogenes — Paula Cristina Maia Teixeira; Paul Anthony Gibbs

(2010) Joana Sofia Ferreira Machado: Ensaio de Bioincremento da Microflora das Lamas Activadas de uma ETAR Urbana em Vila Nova de Gaia: Avaliação dos Efeitos no desempenho Ambiental e Operacional no âmbito da Gestão do Sistema Integrado da Qualidade, Ambiente e Segurança — Timothy Alun Hogg

(2010) Jorge Miguel da Silva Pinto: Probiotic Fermented Milk: Effect of Milk Type — Ana Maria Pereira Gomes

(2010) José Pedro Martins Guerra: Reversão da Resistência de Candida Albicans aos Azoles: Efeito do Ibuprofeno e Expressão de Genes de Resistência. — Acácio Agostinho Gonçalves Rodrigues; Cidália Irene Azevedo Pina Vaz

(2010) Mara do Novo Leite: Improvement of Multilocus Variable-number Tandem-repeat Analysis for Identification of Pathogenic Leptospires — Célia Maria Manaia Rodrigues

(2010) Margarida Neves de Oliveira: Avaliação da estabilidade da cerveja em barril de tara perdida. — Cristina Luísa Miranda Silva; Mafalda Aguiar de Carvalho Magalhães Quintas Baylina

(2010) Mariana da Conceição Silva Fernandes: Phenotypic and Genotypic Characterization of Food and Clinical Isolates of Campylobacter coli — Paula Cristina Maia Teixeira

(2010) Óscar José Carvalho Araújo Peixoto Cerqueira: Os Transgénicos, a Saúde e o Ambiente – Um Estudo no Concelho de Vila Real — Isilda Teixeira Rodrigues

(2010) Pedro Tiago Gonçalves Fontoura: An Approach for Urban Rivers Natural Value Evaluation — Paula Maria Lima e Castro; Maria Helena Alves

(2010) Ricardo Luiz Alves Segundo: Desenvolvimento de um Sistema de Análise por Injecção Sequencial para a determinação Espectrofotométrica de Amónio em diferentes tipos de Águas — António Osmaro Santos Silva Rangel; Raquel Beatriz Ribeiro Mesquita

(2010) Susana Daniela Sousa Fernandes: Alterações de Cor e Actividade da Polifenol Oxidase de Cubos de Maçã “Starking” Revestidos com Alginato e Desidratados a Ar Quente — Alcina Mª Miranda Bernardo; Rui Manuel Santos Costa de Morais

(2010) Teresa Maria Martins Deuchande: Functional Foods – From Lab to Consumers” — Cristina Luísa Miranda Silva; Dora Mª José dos Santos Pedro

(2010) Vitor Manuel Ferreira da Silva: Caracterização de Isolados Bacterianos Obtidos em Águas de saída de Cadeiras Dentárias Modernas — Célia Maria Manaia Rodrigues

(2009) Almerinda Maria Pereira do Amaral: Monotorização de Medicamentos não Utilizados: Aspectos de Saúde Ambiental — Paula Maria Lima e Castro; Carlos Manuel Magalhães Afonso

(2009) Ana Filipe Pires da Costa: Toxicity Effects in Granular Sludge and Activated Sludge: pH and Salinity – Granule Formation with a Real Industrial Wastewater — Paula Maria Lima e Castro

(2009) Ana Rita Abreu Simas da Rosa: Theoretical and practical investigation into factors influencing the efficaccy of hydrogen peroxide vapour on the inactivation of Bacillus subtilis spores — José Antonio Gomes Couto; Cristina Luísa Miranda Silva

(2009) Ana Rute Rodrigues Pereira: Principais factores que condicionam a implementação de sistemas de segurança alimentar no sector da restauração — Paula Cristina Maia Teixeira

(2009) Catarina Soares Ribeiro Moreira Pinho: Avaliação de Parâmetros Microbiológicos, Químicos e Análise Sensorial de Alheiras Produzidas com Adição de uma Cultura de Pediococcus acidilactici (produtora de bacteriocinas) — Paula Cristina Maia Teixeira

(2009) Diana Inês Ferreira Dias Canela Lopes: Estudo da capabilidade do processo de ultrapasteurização do leite com vista à obtenção de um produto estável e estéril — Timothy Alun Hogg

(2009) Filipa Alexandre Soares Gomes Antunes: Identificação e Caracterização da Microflora nos Fluidos de Anodonta Cygnea — Jorge Pereira Machado; Paulo Manuel Rodrigues Martins da Costa

(2009) Filipa dos Santos Oliveira: Ocorrência e determinação de ocratoxina A em vinhos — José Antonio Gomes Couto

(2009) Heloísa Teixeira Varejão Pinto: Heavy Metals in Retention Ponds — Paula Maria Lima e Castro

(2009) Isa Sofia Franco Silva: Production of Volatile Phenols by Lactic Acid Bacteria — José António Gomes Couto

(2009) Isabel Maria de Aguilar Cabral de Andrade Ramalho: Contributo para a Avaliação de Impactes na Saúde em Portugal — Miguel Sala Coutinho

(2009) Joana Mendonça Araújo Pereira: Preliminary Results for Polycyclic Aromatic Hydrocarbons in Stormwaters Retention Ponds — Paula Maria Lima e Castro

(2009) João Bernardo Coelho Pinho Sousa Rodrigues: Detecção de Mutações nas Regiões do Précore e Promotora do Core em Doentes Infectados com o Vírus de Hepatite B, com Virémia elevada, com presença ou ausência de Antigênio (HbeAg) e Influência da Presença desta Mutações no Prognóstico. — Helena Maria Abreu Pessegueiro Miranda; Maria Luciana Gomes de Pinho

(2009) Maria do Rosário Carvalho Ramalheira: Influence of Different Environmental Stress Conditions in the Behaviour of Listeria Monocytogenes Isolated from Alheira, a Traditional Portuguese Sausage — Paula Cristina Maia Teixeira; Joana Gabriela Laranjeira da Silva

(2009) Maria João Preto: Tratamento de Emissões Gasosas – Técnicas Implementadas em diferentes Sectores Industriais em Portugal — Paula Maria Lima e Castro; Rúben Jorge

(2009) Marta Pinheiro Magalhães: Potencial dos frutos secos e secados como alimentos funcionais — Cristina Luísa Miranda Silva

(2009) Nuno António Madureira de Sousa Justiniano: Factores que condicionam a inovação pelos produtores de vinho em Portugal — Timothy Alun Hogg

(2009) Ricardo Jorge Guedes Paiva Freixo: Estudo de Factores de Virulência e Resistência a Antibióticos de Estirpes de Salmonella spp. (não-tifóide) Associadas a Infecções Urinárias — Paula Cristina Maia Teixeira; Joana Gabriela Laranjeira da Silva

(2009) Sara Isabel Macedo Baptista da Silva: Characterization and Biotyping of Multiresistant Hospital Strains of Acinetobacter spp. — Paula Cristina Maia Teixeira; Joana Gabriela Laranjeira da Silva

(2009) Sofia Margarida Jorge Fradique: Guia de Diagnóstico de Potenciais Defeitos do Saco de “Bag-in-box” e sua Influência nas Caracteristicas Finais do Produto Embalado — Timothy Alun Hogg; Maria de Fátima Reis Filipe Tavares Poças

(2009) Solange Almeida Morais Burri: Concepção de um Alimento Funcional à Base de Legumes e Algas para Consumo Infantil — Rui Manuel Santos Costa de Morais; Maria Leonor Martins Braz de Almeida Nunes

(2009) Susana Brazão Ferreira Mendes: Estudo da Segurança Microbiológica do Processo Produtivo da Receita: Bacalhau com Natas — Timothy Alun Hogg; Maria da Conceição Barbosa Moreira da Silva Hogg

(2009) Susana Maria Lourenço Aragão Soares da Silva: Segurança Alimentar em Estabelecimentos Alimentares — Paula Cristina Maia Teixeira; Joana Gabriela Laranjeira da Silva

(2009) Teresa Susana Letra Mateus: As Melhores Formas de Transmissão de Informação Sobre Listeriose a Mulheres Grávidas — Paula Cristina Maia Teixeira; Rui Leandro Alves da Costa Maia

(2009) Tiago Alexandre Malheiro Taveira Moreira Fernandes: Cálculo e Análise de Incertezas na Caracterização de Emissões Gasosas — António Osmaro Santos Silva Rangel

(2008) Ana Rita Lado Teixeira Ribeiro: Biodegradação do 17 _-Estradiol e do 17 _-Etinilestradiol — Paula Maria Lima e Castro; Maria Elizabeth Tiritan

(2008) Ana Sofia Estevão Mendes: Impacte na Saúde e na Qualidade do Ar de Processos de Combustão em Bares e Restaurantes — Olga Nilza Bilbao Mayan Gonçalves; Timothy Alun Hogg

(2008) Antonina Maria Fernandes Barbosa: Influências de Algumas Práticas Enológicas no Impacto Sensorial dos Fenóis Voláteis — José António Gomes Couto

(2008) Aurea Carla S. J. Argañosa: Effects of cut-type and temperature on quality and potential shelf life of minimally processed papaya — Alcina Morais; Paula Teixeira

(2008) Cristiana Ivone Tavares Moreira: Qualidade Microbiológica e Salubridade no Estuário do Douro — Timothy Alun Hogg

(2008) Daniela Ferreira da Costa Leite: Detection, Enumeration and Identification of Campylobacter spp. In Poultry Samples Collected in the North of Portugal — Paula Cristina Maia Teixeira; Joana Gabriela Laranjeira da Silva

(2008) Inês Abrantes Cravo Roxo: Avaliação da Actividade Antifúngica de Extractos Vegetais Aquosos — Maria Manuela Estevez Pintado; Acácio Agostinho Gonçalves Rodrigues

(2008) Joana de Freitas Salgado do Fundo: Innovating Traditional Portuguese Pastry on the use of Pasteurised Egg Yolk in Ovos Moles — Cristina Luísa Miranda da Silva

(2008) Joana Inês Bastos Barbosa: Characterization of Enterococcus spp. Isolated from Traditional Fermented Meat Products Produced in the North of Portugal — Paula Cristina Maia Teixeira

(2008) José Marcelino Kongo: Use of Small Ruminants’ Milk-based Media for Growth of Probiotic Bactéria in Bioreactors — Francisco Xavier Delgado Domingos Malcata

(2008) José Pedro Quinta Araújo Castro: Carbonilação de Proteínas Linfocitárias Humanas — Henrique Manuel Nunes de Almeida; Rui Manuel Santos Costa de Morais

(2008) Lara Raquel Pinto Amorim: Selection of Lytic Phages for the Inactivation of Salmonella spp. — Paula Cristina Maia Teixeira; Paul Anthony Gibbs

(2008) Rui Miguel Barros de Sousa Magalhães: Enterobacter Sakazakii em Fórmulas Infantis em Pó – Ocorrência e Prevenção — Paula Cristina Maia Teixeira; Gonçalo António Nieto Uria Ribeiro de Almeida

(2008) Sheryl Lozel S. Bico: Combined effects of chemical dip and/or edible coating and/ controlled atmosphere on quality of fresh-cut banana — Alcina Morais; Rui Morais

(2008) Solange Cristina Bastos da Costa: Avaliação do efeito Genotóxico do Formaldeído em Profissionais do Servilo de Anatomia Patológica — João Paulo Fernandes Teixeira; Olga Nilza Bilbao Mayan Gonçalves

(2007) Fabíola Maria Tavares Alves da Costa Moutinho: Genotipagem de Isolados de Candidata Albicans provenientes de Portadores de Prótese Dentária — Célia Maria Manaia Rodrigues; Maria Eugénia Ribeiro Pinto

(2007) Jorge Manuel Pinto Ferreira: Listeria Monocytogenes, Cow’s Raw milk, Mastitis and Food Safety — Paula Cristina Maia Teixeira; Joana Gabriela Laranjeira da Silva

(2004) Anita Maria de Jesus Afonso Dias: Estudo de sobrevivência de yersinia enterocolitica inoculada em água mineral e determinação de alguns locais de dano — Paul Gibbs; Paula Cristina Maia Teixeira

(2001) Maria Teresa Ferreira Herdeiro: Influência de leveduras de implantação comerciais nas propriedades organolépticas de Vinhos Verdes — Maria Isabel Andrade Mendes de Vasconcelos

(1999) Andréa Cristina Fialho Molinari: A study on freezing and frozen storage of orange/ melon juices as a pre-treatment towars minimal thermal processing — Cristina Luísa Miranda da Silva

(1999) Maria Gabriela Vieira Martinho Duarte: Ocorrência de listeria spp. em pescado fumado a frio em Portugal — Paul Gibbs

(1999) Nathalie Esperanza Oliveira Moreira: Influência da composição azotada do mosto e da estirpe de levedura nas características aromáticas de Vinhos Verdes — Maria Isabel Andrade Mendes de Vasconcelos

(1999) Zélia Maria Braga dos Santos Azevedo: Comportamento e crescimento do lactobacillus hilgardii em vinhos licorosos e sistemas modelo — Timothy Alun Hogg

(1998) Beatriz Maria da Silva Cruz: Estudo introdutório ao Desenvolvimento de um método para avaliação da capacidade de limpeza de equipamento de processamento alimentar — Roy Kirby

(1998) Cristina Maria San Romãn Gomes de Pina: Fermentações espontâneas do bagaço – Caracterização microbiana e química — Timothy Alun Hogg

(1998) José Paulo Cabral de Sousa e Silva: Desenvolvimento de microcapsúlas de libertação modificada para administração oral — João Paulo Medeiros Ferreira

(1998) Maria Manuela Ramos Vieira da Silva: Eficácia na ozonização na melhoria da qualidade do peixe fresco — Roy Kirby

(1997) Maria da Conceição Constantino Fernandes Carreira: Estudo Fisiológico e Ultra-Estrutural da Dunaliella Salina — Rui Manuel Santos Costa de Morais

(1996) Fernanda Maria Madalena Rei Tomás Leal: Estudo químico e cultura in vitro de Centaurea Nigra L. ssp rivularis — Rui Manuel Santos Costa de Morais

(1996) Rui Alberto Capucho Ferreira: Bioconversão de ácidos orgânicos exógenes em culturas continuas de Clostrídiam Acetobutylicum — Maria Isabel Andrade Mendes de Vasconcelos

(1995) Carlos Vitorino Carvalho Leal Mendes Moreira: Influence of oxidative agring of the volatile of port: Identification of age identications — Timothy Alun Hogg

(1995) Maria Joao Dantas Ramalhosa Ferreira: Hidrolysis of Starch in a CSTR-Membrane Reactor with a Thermostable _-amilase — Maria da Conceição Barbosa Moreira da Silva Hogg

(1995) Maria José Ribeiro Machado Rodrigues: Aplicação de um método rápido eléctrico na detecção da Listeria spp. em Queijo — Roy Kirby

(1994) Lígia Maria Ferreira Silva Osório: Cultura in Vitro de Catharanthus Roseus G. Dor: Aspectos morfológicos e estruturais do tecido calono como indicador de regeneração — Rui Manuel Santos Costa de Morais

(1994) Ricardo Filipe de Bessa Martins: Detecção de salmonella em alimentos pelo método eléctrico directo: melhoramento do protocolo — Roy Kirby